2017. máj. 24. (szerda)

Információsfal

Norvég szakmai tanulmányúton vettek részt a Georgikon iskola gyakorlóhelyeinek vezetői

Norvég szakmai tanulmány...

Az EGT Finanszírozási Mechanizmus keretében pályázott a sá...

I. és II. világháborús emlékmű ünnepélyes újraszentelése

I. és II. világháborús e...

Tisztelt Lakosok! A 2017. május 20-i ünnepségre való tekint...

Kiállítások Tolcsván

Kiállítások Tolcsván

A Tolcsvai Szirmay-Waldbott Kastély szervezésében időszaki k...

HELIA-D Családi egészségnap - Május 14.

HELIA-D Családi egészség...

Minden mozogni vágyó kicsit és nagyot szeretettel várunk máj...

Vasárnapi élménytúrák Tolcsván

Vasárnapi élménytúrák To...

Ha egy könnyed vasárnap délelőtti programra vágynak, akkor...

terkep-icon

csokonai

Tolcsvai Szirmay—Waldbott-kastély Látogatóközpont

Tolcsvai Fiatalok Tolcsváért Egyesület

„Amit csak magunkért teszünk, az meghal velünk;
amit másokért és a világért teszünk, megmarad és halhatatlan.”

(Albert Pike)

A Tolcsvai Fiatalok Tolcsváért Egyesület (TFTE) 2006-ban azzal a céllal jött létre, hogy mindazok, akik szeretnének tenni Tolcsváért, egy szervezetben, együttes erővel fogjanak össze. Az egyesület olyan lokálpatrióták „gyűjtő helye", akik örömmel tesznek azért, hogy Tolcsván egy kulturálisan gazdagabb, barátságosabb és színesebb környezetben élhessünk.

Fennállásunk óta számos kulturális rendezvényt tudhatunk már magunk mögött. Rendszeresen szervezünk kiállításokat, koncerteket, filmvetítéseket és baráti kirándulásokat. Fontosnak érezzük, hogy megteremtsük a fórumát a véleménycserének és a közösség építésének.

A sikeres működés megteremtéséhez a jó kapcsolatok elengedhetetlenek, ezért igyekszünk közös programokat szervezni, különféle eseményeken együttműködni a tolcsvai Önkormányzattal és a hozzánk hasonló civil szervezetekkel. Egyesületünk a nemzetközi partnerségi kapcsolatoknak köszönhetően már külföldön is bemutatkozott, ezáltal is növelhettük és tovább vihettük szülőfalunk jó hírét.

Mint a legtöbb egyesület, így a Tolcsvai Fiatalok Tolcsváért Egyesület mozgatórugója is az önkéntesség és a tenni akarás. Hiszünk abban, hogy egy élhetőbb környezet megteremtésének feltétele egy erős, tenni akaró közösség felépítése. Hiszünk az összefogásban, hiszünk a vidék felemelkedésében, és hiszünk Tolcsva jövőjében!

Mindannyian tudjuk, hogy nagyon sok még a tennivaló. A jövőben folytatjuk kulturális és szabadidős programok szervezését és erőnkhöz mérten részt fogunk vállalni a közösségi programok bonyolításában. Új feladataink között szerepel a munkavállaló vagy tovább tanuló fiatalok segítése, információval való ellátása illetve Tolcsva ismertségének növelése. Továbbá fórumot szeretnénk biztosítani minden olyan Tolcsvai számára, aki tenni akar a faluért. Őszintén bízunk abban, hogy Önnel is találkozunk majd rendezvényeinken.

Amennyiben javaslata, ötlete, véleménye van, kérjük, ossza meg velünk!

A közeli viszontlátás reményében,

Pauleczki Andrea

a Tolcsvai Fiatalok Tolcsváért Egyesület elnöke

tokaj-vilagorokseg

uszt-logo-trans

umft-logo-trans