2024. április 26. (péntek)

Kerékpár kölcsönzés

bicikli kolcsonzes

Tájékoztatjuk a kedves vendégeinket, hogy lehetőség van kerékpárbérlésre Tolcsván a Borászati Kultúra Házában.
Napi kölcsönzési díj: 2500 Ft, Helyi lakosoknak: 2000 Ft

A részletekről érdeklődjenek munkatársainktól az alábbi telefonszámok valamelyikén:

+36 47 384-217
+36 30 953-4438

szakkor banner 300x600 201028

Webkincstár

Babakotvenyes

Kép1 allampapir

Magyar falu

baz megyei kormanyhivatal

Információsfal

Pályázati kiírás közműve...

Tolcsva Község Önkormányzat Képviselő-testülete a munka törv...

Tájékoztató hulladékgazdálkodási díjmentességről

Tájékoztató hulladékgazd...

Az elmúlt években jegyzői igazolás alapján az önkormányzat, ...

terkep-icon

Projektzárás a Mikrotérségben

Írta:  hétfő, 28 január 2013 14:18

Lezárult a mikro-térségi integrált szolgáltató központ kialakítása Tolcsván. Európai uniós támogatásból valósult meg a több szakfeladatnak is helyet adó épület kivitelezése. A projektzárón elhangzott, nem csak a helyiek, hanem a környező települések lakosainak is közösségi teret biztosítanak majd a mikro-térségiben.

A TIOP-3.5.1-09/1-2009-005 számú pályázaton 203.291.740 Ft támogatást nyert el a Kedvezményezett, Tolcsva Község Önkormányzata.
A kivitelezés ideje: 2010.11.01. – 2013.01.31.-ig tartott.

Az épület kialakítása 2010-ben kezdődött el uniós támogatással. A szolgáltató központ nem csak a helyieket szolgálja majd. Közösségi tereit a környező községek lakosai és civil szervezetei is használhatják majd. Csoma Ernő polgármester elmondta, a funkcióját a társadalom számára hasznosan tervezték meg. Idősek nappali ellátása, védőnői szakszolgálat, pedagógiai szakszolgálat valamint a családsegítő szakszolgálat is helyet kap az új épületben. Mindezek mellett a Központ valódi közösségi tere is a lakosságnak. 

A mikro-térségi központ haszna nem csak a szolgáltatásaiban mutatkozik majd meg – mondta a térség országgyűlési képviselője. Hörcsik Richárd kiemelte, hogy a falvakban nagy szükség van közösségi terekre. Tolcsván ezt most sikerült megvalósítani. Fontos dolog ez, hiszen helyben nagyon aktív a társadalmi, közösségi élet, és most már méltó körülmények közé is kerülhet – mondta a képviselő. mikrotersegi zaro5

 A most átadott épület egyik érdekessége, hogy működtetését nagy részben megújuló energiaforrásokból biztosítják. A kivitelező szerint az itteni rendszer lehetővé teszi, hogy a villamos energiafogyasztás szinte nulla legyen. Bem László, a PSC-System Kft, ügyvezetője elmondta, a napkollektorok az energiát termelik és a használati melegvíz előállítását segítik elő, míg a napelemek a fűtés rásegítésében tesznek jó szolgálatot.

Ilyen, megújuló energiaforrásokkal működtetett középület elsőként Tolcsván valósult meg a sárospataki járás területén. 

A projektzárás sajtóközleménye ide kattintva elérhető!

usztuszt altalanos

tokaj-vilagorokseg

uszt-logo-trans

umft-logo-trans