2024. március 19. (kedd)

Kerékpár kölcsönzés

bicikli kolcsonzes

Tájékoztatjuk a kedves vendégeinket, hogy lehetőség van kerékpárbérlésre Tolcsván a Borászati Kultúra Házában 1500 Ft/fő/nap áron.

A részletekről érdeklődjenek munkatársainktól az alábbi telefonszámok valamelyikén:

+36 47 384-217
+36 30 953-4438

szakkor banner 300x600 201028

Webkincstár

Babakotvenyes

Kép1 allampapir

Magyar falu

baz megyei kormanyhivatal

terkep-icon

Tűzoltóőrs épül Tolcsván

Írta:  kedd, 26 szeptember 2017 19:07

A látványtervek alapján így fog kinézni az a tűzoltóőrs, amelyet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megrendelésére építenek Tolcsván a Bónis Ferenc utca 36. szám alatt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a polgárok biztonsága érdekében gondolta úgy, hogy itt egy zöldmezős beruházás keretében 1 állásos tűzoltóőrsöt hoz létre. Sajnos mindannyiunk számára emlékezetes a 2010-es árvíz. Ez után az volt a megyei vezetőség tapasztalata, hogy a tolcsvai önkéntes tűzoltók (felszólítás nélkül is) aktívan részt vettek az árvízi védekezésben. A BÜKKI Mentőcsoport Kéziárvízvédelmi műszaki-mentő részlegeként nem csak a járási mentésekbe kapcsolódtak be, hanem az egész megye katasztrófavédelmi biztosításában is aktívan részt vesznekek.

A tűzoltóőrs egy úgynevezett fehér foltot fog kitölteni a térségben, ugyanis Szerencs és Sátoraljaújhely között félúton helyezkedik majd el. Így azokat a településeket is hamarabb elérik majd a tűzoltók, amelyeket eddig több időbe telt megközelíteni Szerencsről vagy Sátoraljaújhelyből. Az itt szolgálatot teljesítő tűzoltók 24-48 órás szolgálati beosztásban folyamatosan fogják biztosítani Tolcsva és a vonulási körzet tűz- és katasztrófavédelmi biztosítását.

A fejlesztés hatására egy térségi szerepkörű tűzoltóőrssel gazdagodik Tolcsva. A beruházás közvetlen irányítója az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Az őrs építésének további fejleményeiről a későbbiekben fogunk beszámolni.

latvanyterv

tokaj-vilagorokseg

uszt-logo-trans

umft-logo-trans